Hovězí maso

HOVĚZÍ GULÁŠ

Ingredience:

600 g klišky nebo líčka, 50 g sádla nebo tuku, 5 velkých cibulí, na špičku nože pepře, mletá paprika asi 7 lžic, špetka majoránky, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce hl. mouky.

Postup přípravy:

Na tuku osmažíme do tmavožluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso. Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostattní koření. Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo vývaru. Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hl. Moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu. Pak teprve přilijeme vývar a povaříme. Velmi dobré k tomuto gulášku jsou noky, knedle, těstoviny, rýže i brambory.