Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá (8-18 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Vepřové maso
VEPŘOVÉ MEDAILONKY Z PANENKY

Ingredience:

8-12 vepřových medailonků, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 40 g másla, 1 cibule, 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 6 lžic medu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, chilli podle chuti

Postup přípravy:

Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky (medailonky) silné 3-4 cm. Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo. Když se máslo rozpustí, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme ořechy, med, citronovou šťávu, petrželku a případně chilli. Vrátíme do pánve medailonky a vše společně krátce prohřejeme. Příloha: rýže, kuskus

 

ČESNEKOVÉ KAPSY

Ingredience:

4 plátky vepřového masa, česnek, majoránka, anglická slanina, Hermelín nebo Niva, sůl, pepř, cibule, olej

Postup příprava:

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel, dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.

Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Šťávu můžeme dochutit solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s bramborami nebo rýží.

 

VEPŘOVÁ KRKOVIČKA SE SLANINOU

Ingredience:

Plátky krkovice podle počtu strávníků, na každou krkovici jedna menší cibule, dionská, nebo jiná ostřejší hořčice, plátky anglické, na každý kousek aspoň 3 plátky, sůl, pepř.

Postup přípravy:

Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček, nebo Váhalova slanina. Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-50 minut, pak alobal otevřeme a ještě chvíli pečeme buď horkým vzduchem, nebo grilem, aby maso dostalo řůžovou barvu. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.

 

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Ingredience:

4 plátky vepřového masa, 4 vejce, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, tatarská omáčka, pepř, sůl

Postup přípravy:

Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku po obou stranách. Naskládáme do vymazaného pekáče, na každou porci dáme plátek šunky a kopeček smaženice z vajec. Zakryjeme plátkem sýra a na vršek dáme lžíci tatarské omáčky. Zapékáme, až tatarská omáčka dosáhne světlehnědé barvy.

 

ŘÍZKY V JOGURTU

Ingredience:

2 vejce, 2 bílé jogurty, česnek, polévková lžíce solamilu, plnotučná hořčice sůl, pepř, vepřové maso-kýta

Postup přípravy:

Směs na řízky pořádně rozmíchám a maso do směsi naložím, nejlépe přes noc. Na druhý den maso vyjmu ze směsi, obalím ve strouhance a dám smažit jako klasické řízky.

 

VEPŘOVÉ V ALOBALU

Ingredience:

brmabory, 6 plátků vepřového masa, 15dkg anglické slaniny, 2 cibule, 3 strožky česneku, mletý pepř, sůl, 3 ks zelené papriky, olej

Postup přípravy:

Do pekáče dáme alobal, vystříkáme olejem ve spreji a přidáme max.kapku klasického oleje, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek nakrájíme na plátky.

Alobal poklademe polovinou brambor, osolíme, na ně dáme polovinu anglické slaniny, cibuli, papriku a česnek. Pak rozložíme maso. Opět dáme zbytek anglické slaniny, cibule, papriky a česnek. Nakonec poklademe brambory, které osolíme. Přikryjeme alobalem a pečeme 2 hodiny.

 

KDE NÁS NAJDETE

Internetový obchod www.olejedokuchyne.cz

Luční 993

Ostrožská Nová Ves, 687 22

 

 

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Přidejte se k našim fanouškům na sociálních sítích a podpořte náš e-shop 

Chystáme pro Vás pravidelné soutěže a akční nabídky 

Zasílejte nám Vaše chutné recepty a fotografie, abychom se o ně mohli podělit s ostatními zákazníky 

                                                     

NAPIŠTE NÁM
Silvie Slezáková
Silvie Slezáková
Po-Pá (8-18 hod)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz