Ingredience:
40 dkg filé z mořské ryby,40 dkg barevných paprik,2 menší mrkve,20 dkg listového špenátu,2 cibule,šťáva z půlky citrónu,olej,hladká mouka,200 ml zeleninového vývaru,150 ml mléka,50 g lososové pasty,sůl,pepř
Postup přípravy:
Rybu nejdříve omyjeme,osušíme,pokapeme citrónovou šťávou,osolíme a nakrájíme na kousky.Oloupeme mrkev,cibuli a společně s paprikami nakrájíme nadrobno.Cibuli opečeme na oleji,lehce poprášíme moukou,opražíme a zalijeme zeleninovým vývarem.Přilijeme mléko a vmícháme pastu.Dobře rozmícháme.Přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme 10-12 minut ( podle velikosti ) a nakonec přidáme i rybu a špenát.Vše dusíme dalších 10-12 minut ,osolíme a opepříme.
Ingredience:
4-6 porcí kapra. Marináda: 4 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce solamylu, 1/2 dl piva, 3 utřené stroužky česneku, šťáva z poloviny citronu, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka chilli koření (nebo pálivé papriky), 1 lžička drceného kmínu 1 lžička mletého pepře, 1 lžička soli - vše smícháme.
Postup přípravy:
Porce kapra obalíme v kořeněné marinádě, zbytek nalijeme na kapra a necháme uležet (nejlépe přes noc). Pak porce obalíme v polohrubé mouce smíchané s grilovacím kořením a usmažíme v horkém oleji.