ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 159 Kč
skladem
Naše cena 115 Kč
skladem ne

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 195 Kč
skladem

ANKETA

Líbí se vám nová služba zásilkovna, která vám umožňuje zasílání objednávek levněji?

Ano a jsem rád/a 35% Ne, službu neznám 15% Neznám, ale vyzkouším 20% Pošta je pošta 29%

KONTAKT

Lukáš Slezák
Luční 993
Ostrožská Nová Ves
tel: +420 773 609 508
napište nám

RECEPTY » Moučníky
BÁBOVKA ZA 3 MINUTY

Ingredience:

4 lžíce hladké mouky
půl lžičky prášku do pečiva
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce granka
1 vejce
3 lžíce oleje
3 lžíce mléka

Hrnek vystříkáme olejem ve spreji, není třeba již vysypávat moukou nebo vymazávat máslem. Všechny ingredience společně zamícháme v misce a vytvoříme z nich těsto. Těsto z misky do něj poté nalijeme.

Hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby na 3,5 minuty na maximální stupeň(600-700W) a bábovka je hotová!

 

JABLEČNÝ KOLÁČ S PŘÍCHUTÍ BORŮVEK (Tarte Tatin)

Ingredience:

1 balení listového těsta, 4-6 jablek, 1 sklenice borůvek, 2 lžíce cukru, celá skořice, máslo

Postup přípravy:

Na másle podusíme borůvky, poté je rozmačkáme. V teflonové formě na koláč ohřejeme máslo s cukrem a špetkou nastrouhané skořice, a jakmile vznikne karamel, naskládáme na něj čtvrtky oloupaných jablek. Chvilku podusíme a přidáme džem z borůvek. Koláč přikryjeme rozváleným listovým těstem, propícháme vidličkou, aby se těsto nezvedlo a pečeme v předehřáté troubě na 180° 20 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho vyklopíme z formy.

Místo borůvek lze použít jakékoliv ovoce dle vaší chuti. Originální recept je z příchutí fíků.

Videoprezentace originálního receptu najdete zde

Tarte tatin s příchutí borůvek

 

OVOCNÝ KOLÁČ S ŽELATINOU

Ingredience:

5 vajec, 180g cukr krystal, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky (smetafix),  2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, ovoce (jahody, broskve…) 2 sáčky dortové želatiny

Postup přípravy:

Vejce s cukrem ušleháme, poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vystříkaný plech EASY COOK. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi 15 – 20 minut. Na polevu si ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysané smetany a vanilkový cukr. Po upečení necháme schládnout a rovnoměrně potřeme polevu po celé ploše. Na polevu naskládáme ovoce dle chuti a fantazie. Uvaříme si dortovou želatinu dle návodu. Poté polijeme ovoce a dáme vychladnout do lednice.

JABLKOVÝ KOLÁČ

Ingredience:

Těsto: 200g hladké mouky, 100g cukru, 80g másla, 1 kypřící prášek, 1 vejce

Náplň: 5-6 jablek, 2  zakysané smetany 15% , 1 smetana 30% , 1 vanilkový puding, 100g cukru, 1 vejce

Postup přípravy:

Mouku, cukr, rozpuštěné máslo, kypřící prášek a vejce vložíme do mísy a vytvoříme těsto. Vystříkáme dortovou formu slunečnicovým olejem EASY COOK. Rozválené těsto vložíme do formy. Těsto vytvarujeme i do stran formy. Poté vložíme odjádřená, okrájená a na plátky nakrájená jablka. Na náplň smícháme zakysané smetany, vanilkový puding, smetanu, cukr a vejce. Promícháme a nalijeme do formy. V předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů 45 minut.

Jablečný koláč

 

KAKAOVÝ KOLÁČ S MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Ingredience:

Těsto: 200g polohrubé mouky, 100g moučkového cukru, 150ml mléka, 1dcl oleje, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa

Krém: 250 ml smetany na šlehání, 1 mandarinkový kompot, 1 vanilkový puding, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy:

Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vystříkané kulaté dortové formy.Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 15 minut. Poté necháme vychladnout a ozdobíme mandarinkovým krémem. Krém připravíme tak, že do mísy nalijeme smetanu, přilijeme kompot i se šťávou, přisypeme puding bez vaření a ztužovač šlehačky. Směs vyšleháme v mixéru.Ozdobíme čokoládovým sypáním.

Kakaový labužník

 

SLADKÁ RADOST

Ingredience:

250g hladké mouky, 250g měkkého tvarohu, 200g cukr(krupice), 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 panák rumu(dle chuti), 2 vejce, olej na smažení, moučkový cukr

Postup přípravy:

Mouku, tvaroh, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, rum a vejce umícháme ručním šlehačem a vytvoříme těsto. Pomocí 2 lžiček vytvoříme kuličky – těsto bude lepkavé, proto doporučujeme lžíce stříknout slunečnicovým olejem EASY COOK. Kuličky vložíme do hrnce s olejem a smažíme do zlatova. Poté vyjmem, osušíme ubrouskem a posypeme moučkovým cukrem.

Sladká radost

 

OLEJOVÁ BÁBOVKA

Ingredience:

200g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, kakao, 4 vejce, 250ml oleje, 250ml vody nebo mléka, na vymazání formy slunečnicový olej Easy cook.

Postup přípravy:

Všechny ingredience dáme do mísy a řádně vyšleháme. Formu vystříkáme slunečnicovým olejem a nalijeme asi  1/2  těsta. Do zbylého těsta přimícháme kakao a přidáme do formy.V předehřáté troubě pečeme na 170 stupňů  přibližně 30-40 minut. Díky Easy cooku se bábovka krásně vyklopí a nepřichytí.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

JAHODOVÝ ŘEZ

Ingredience:

1 hrnek cukru krystal nebo moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, cirtonová kůra.

Krém: 1 jahodový pudink, 1 máslo, 15dkg mletého cukru, jahody

Postup přípravy:

Ušleháme vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem, po té se do těsta přidají ostatní přísady a vše se smíchá dohromady a naleje se na vystříkaný plech. Po použité oleje ve spreji není třeba již plech vymazávat či vysypávat moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.

Vymačkáme si šťávu z jahod (můžou být mražené, čerství nebo kompot), jahody rozmačkáme a doplníme do 3 dcl voudou. Nalejeme do kastrolku, osladíme a přidáme 1 jahodový pudink a uvaříme. Necháme schládnout.

Mezi tím si ušleháme 1 máslo s 15 dkg mletého cukru a do krému poté pomalu přidáváme uvařený schládlý jahodový pudink. Krém natřeme na schládlou buchtu a možno i polét čokoládou.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

STŘECHA BEBE

Ingredience:

1 balení BEBE světlé, 1 balení BEBE tmavé, 15dkg cukr moučka, 20dkg másla, 500g tvarohu, 2 banány, rum.

Postup přípravy:

Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh a kapku rumu. Na alobal si naskládáme 3 řady po 7 sušenkách BEBE jako šachovnici. Natřeme půlkou krému, opět skládáme další vrstvu sušenek a nahoru natřeme zbytek krému. Doprostřed dáme 2 banány. Po té překlopíme a uděláme střechu. Dáme tuhnout do ledničky. Na druhý den polejeme čokoládou.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

RYCHLÝ KOLÁČ

Ingredience:

2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 2 vajíčka, 1/2 hrnku oleje, trochu kakaa

Postup přípravy:

Vše řádně zamícháme a nalejeme do olejem vystříkané dortové formy. Pečeme asi na 200°C po dobu 40 minut.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

DOBROTKA Z LISTKOVÉHO TĚSTA

Ingredience:

1 listkové těsto

Náplň:

1/2 l mléka, 2 tvarohy, 4 žloutky, 18 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 1 dcl oleje

Poleva-sníh:

4 bílky, 4 lžičky cukru krystal

Postup přípravy:

Listkové těsto rozválíme a položíme na olejem vystříkaný plech, lehce propicháme vidličkou.

Ušleháme ingredience na náplň, vylijeme na těsto (je dost řídké), dáme péct asi na 20-25 minut. Před dopečením dáme nahoru sníh (ušleháme 4 bílky a 4 lžičky krystalu). Na povrchu nám to vytvoří krystalky, dopečeme do zlatova.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

Ingredience:

25 dkg hrubé mouky, 25 dkg cukru, 1/4 l vařícího mléka, 1/2 prášku do pečiva, 8 dkg rozpuštěného másla, 3 žloutky, 3 bílky.

Postup přípravy:

Vše důkladně promícháme a dáme péct na olejeme vystříkaný plech.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

SODOVKOVÝ KOLÁČ

Ingredience:

3 vejce, 30dkg mletého cukru, 10 polévkových lžic oleje - umíchat dohromady

přidáme 1 prášek do pečiva, 40 dkg polohrubé mouky, 1 sodovku

Poleva:

kakao, cukr máslo, rum

Postup přípravy:

Těsto nalijeme na olejem vymaštěný plech a dáme péct. Po upečení potřeme ušlehanou polevou.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

OŽRALÝ FRANTA

Ingredience:

22 dkg tuku (hera, máslo), 22 dkg cukru, 6 vajec, 12 dkg hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa.

Náplň:

20 dkg cukru, 30 dkg ořechů, 10 dkg rozinek, 1 dcl rumu ( lépe 1 a 1/2 ).

Zpracujeme vše dohromady, náplň dáme na upečený piškot, který jsme potřeli marmeládou a polejeme čokoládou.

Postup přípravy:

Cukr, tuk, žloutky utřeme, pak přidáme sníh, mouku, kakao, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na olejem vystříkaný plech a pečeme.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

JABLEČNÁ BUCHTA

Ingredience:

35 dkg krystalu, 2 celé vejce, 1/4 l mléka, 35 dkg polohrubé mouky, 1,5 prášku do pečiva, 35 dkg nastrouhaných jablek, 2 lžíce kakaa, 9 lžic oleje

Postup přípravy:

Vše smícháme dohromady, dáme péct na olejem vystříkaný plech do rozehřáté trouby. Pečeme pozvolna.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

JEMNÝ MAZANEC

Ingredience:

250 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 120 g másla nebo hery, 120 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 30 g kvasnic, špetka soli, rozinky, 1 žloutek a 1 lžíce mléka na potření

Postup přípravy:

Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme žloutky, rozpuštěný tuk, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Je-li řídké, přidáme trochu mouky. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky. Přikryjeme ho utěrkou a necháme pořádně nakynout. Máme-li pekárnu, dáme suroviny do ní a zapneme program Příprava těsta. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozkrojíme na poloviny. Každou část znovu propracujeme a vytvoříme z ní kulatý bochánek. Oba položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme 20 - 30 minut kynout. Potřeme je žloutkem rozmíchaným se lžící mléka, nahoře nůžkama nastříhneme křížek a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 40 minut. Pokud povrch mazanců rychle hnědne, přikryjeme je alobalem.