Ingredience:
4 lžíce hladké mouky
půl lžičky prášku do pečiva
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce granka
1 vejce
3 lžíce oleje
3 lžíce mléka
Hrnek vystříkáme olejem ve spreji, není třeba již vysypávat moukou nebo vymazávat máslem. Všechny ingredience společně zamícháme v misce a vytvoříme z nich těsto. Těsto z misky do něj poté nalijeme.
Hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby na 3,5 minuty na maximální stupeň(600-700W) a bábovka je hotová!
Ingredience:
1 balení listového těsta, 4-6 jablek, 1 sklenice borůvek, 2 lžíce cukru, celá skořice, máslo
Postup přípravy:
Na másle podusíme borůvky, poté je rozmačkáme. V teflonové formě na koláč ohřejeme máslo s cukrem a špetkou nastrouhané skořice, a jakmile vznikne karamel, naskládáme na něj čtvrtky oloupaných jablek. Chvilku podusíme a přidáme džem z borůvek. Koláč přikryjeme rozváleným listovým těstem, propícháme vidličkou, aby se těsto nezvedlo a pečeme v předehřáté troubě na 180° 20 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho vyklopíme z formy.
Místo borůvek lze použít jakékoliv ovoce dle vaší chuti. Originální recept je z příchutí fíků.
Videoprezentace originálního receptu najdete zde
Ingredience:
5 vajec, 180g cukr krystal, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky (smetafix), 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, ovoce (jahody, broskve…) 2 sáčky dortové želatiny
Postup přípravy:
Vejce s cukrem ušleháme, poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vystříkaný plech EASY COOK. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi 15 – 20 minut. Na polevu si ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysané smetany a vanilkový cukr. Po upečení necháme schládnout a rovnoměrně potřeme polevu po celé ploše. Na polevu naskládáme ovoce dle chuti a fantazie. Uvaříme si dortovou želatinu dle návodu. Poté polijeme ovoce a dáme vychladnout do lednice.
Ingredience:
Těsto: 200g hladké mouky, 100g cukru, 80g másla, 1 kypřící prášek, 1 vejce
Náplň: 5-6 jablek, 2 zakysané smetany 15% , 1 smetana 30% , 1 vanilkový puding, 100g cukru, 1 vejce
Postup přípravy:
Mouku, cukr, rozpuštěné máslo, kypřící prášek a vejce vložíme do mísy a vytvoříme těsto. Vystříkáme dortovou formu slunečnicovým olejem EASY COOK. Rozválené těsto vložíme do formy. Těsto vytvarujeme i do stran formy. Poté vložíme odjádřená, okrájená a na plátky nakrájená jablka. Na náplň smícháme zakysané smetany, vanilkový puding, smetanu, cukr a vejce. Promícháme a nalijeme do formy. V předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů 45 minut.
Ingredience:
Těsto: 200g polohrubé mouky, 100g moučkového cukru, 150ml mléka, 1dcl oleje, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa
Krém: 250 ml smetany na šlehání, 1 mandarinkový kompot, 1 vanilkový puding, 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy:
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vystříkané kulaté dortové formy.Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 15 minut. Poté necháme vychladnout a ozdobíme mandarinkovým krémem. Krém připravíme tak, že do mísy nalijeme smetanu, přilijeme kompot i se šťávou, přisypeme puding bez vaření a ztužovač šlehačky. Směs vyšleháme v mixéru.Ozdobíme čokoládovým sypáním.
Ingredience:
250g hladké mouky, 250g měkkého tvarohu, 200g cukr(krupice), 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 panák rumu(dle chuti), 2 vejce, olej na smažení, moučkový cukr
Postup přípravy:
Mouku, tvaroh, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, rum a vejce umícháme ručním šlehačem a vytvoříme těsto. Pomocí 2 lžiček vytvoříme kuličky – těsto bude lepkavé, proto doporučujeme lžíce stříknout slunečnicovým olejem EASY COOK. Kuličky vložíme do hrnce s olejem a smažíme do zlatova. Poté vyjmem, osušíme ubrouskem a posypeme moučkovým cukrem.
Ingredience:
200g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, kakao, 4 vejce, 250ml oleje, 250ml vody nebo mléka, na vymazání formy slunečnicový olej Easy cook.
Postup přípravy:
Všechny ingredience dáme do mísy a řádně vyšleháme. Formu vystříkáme slunečnicovým olejem a nalijeme asi 1/2 těsta. Do zbylého těsta přimícháme kakao a přidáme do formy.V předehřáté troubě pečeme na 170 stupňů přibližně 30-40 minut. Díky Easy cooku se bábovka krásně vyklopí a nepřichytí.
Ingredience:
1 hrnek cukru krystal nebo moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, cirtonová kůra.
Krém: 1 jahodový pudink, 1 máslo, 15dkg mletého cukru, jahody
Postup přípravy:
Ušleháme vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem, po té se do těsta přidají ostatní přísady a vše se smíchá dohromady a naleje se na vystříkaný plech. Po použité oleje ve spreji není třeba již plech vymazávat či vysypávat moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Vymačkáme si šťávu z jahod (můžou být mražené, čerství nebo kompot), jahody rozmačkáme a doplníme do 3 dcl voudou. Nalejeme do kastrolku, osladíme a přidáme 1 jahodový pudink a uvaříme. Necháme schládnout.
Mezi tím si ušleháme 1 máslo s 15 dkg mletého cukru a do krému poté pomalu přidáváme uvařený schládlý jahodový pudink. Krém natřeme na schládlou buchtu a možno i polét čokoládou.
Ingredience:
1 balení BEBE světlé, 1 balení BEBE tmavé, 15dkg cukr moučka, 20dkg másla, 500g tvarohu, 2 banány, rum.
Postup přípravy:
Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh a kapku rumu. Na alobal si naskládáme 3 řady po 7 sušenkách BEBE jako šachovnici. Natřeme půlkou krému, opět skládáme další vrstvu sušenek a nahoru natřeme zbytek krému. Doprostřed dáme 2 banány. Po té překlopíme a uděláme střechu. Dáme tuhnout do ledničky. Na druhý den polejeme čokoládou.
Ingredience:
2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 2 vajíčka, 1/2 hrnku oleje, trochu kakaa
Postup přípravy:
Vše řádně zamícháme a nalejeme do olejem vystříkané dortové formy. Pečeme asi na 200°C po dobu 40 minut.
Ingredience:
1 listkové těsto
Náplň:
1/2 l mléka, 2 tvarohy, 4 žloutky, 18 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 1 dcl oleje
Poleva-sníh:
4 bílky, 4 lžičky cukru krystal
Postup přípravy:
Listkové těsto rozválíme a položíme na olejem vystříkaný plech, lehce propicháme vidličkou.
Ušleháme ingredience na náplň, vylijeme na těsto (je dost řídké), dáme péct asi na 20-25 minut. Před dopečením dáme nahoru sníh (ušleháme 4 bílky a 4 lžičky krystalu). Na povrchu nám to vytvoří krystalky, dopečeme do zlatova.
Ingredience:
25 dkg hrubé mouky, 25 dkg cukru, 1/4 l vařícího mléka, 1/2 prášku do pečiva, 8 dkg rozpuštěného másla, 3 žloutky, 3 bílky.
Postup přípravy:
Vše důkladně promícháme a dáme péct na olejeme vystříkaný plech.
Ingredience:
3 vejce, 30dkg mletého cukru, 10 polévkových lžic oleje - umíchat dohromady
přidáme 1 prášek do pečiva, 40 dkg polohrubé mouky, 1 sodovku
Poleva:
kakao, cukr máslo, rum
Postup přípravy:
Těsto nalijeme na olejem vymaštěný plech a dáme péct. Po upečení potřeme ušlehanou polevou.
Ingredience:
22 dkg tuku (hera, máslo), 22 dkg cukru, 6 vajec, 12 dkg hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa.
Náplň:
20 dkg cukru, 30 dkg ořechů, 10 dkg rozinek, 1 dcl rumu ( lépe 1 a 1/2 ).
Zpracujeme vše dohromady, náplň dáme na upečený piškot, který jsme potřeli marmeládou a polejeme čokoládou.
Postup přípravy:
Cukr, tuk, žloutky utřeme, pak přidáme sníh, mouku, kakao, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na olejem vystříkaný plech a pečeme.
Ingredience:
35 dkg krystalu, 2 celé vejce, 1/4 l mléka, 35 dkg polohrubé mouky, 1,5 prášku do pečiva, 35 dkg nastrouhaných jablek, 2 lžíce kakaa, 9 lžic oleje
Postup přípravy:
Vše smícháme dohromady, dáme péct na olejem vystříkaný plech do rozehřáté trouby. Pečeme pozvolna.
Ingredience:
250 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 120 g másla nebo hery, 120 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 30 g kvasnic, špetka soli, rozinky, 1 žloutek a 1 lžíce mléka na potření
Postup přípravy:
Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme žloutky, rozpuštěný tuk, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Je-li řídké, přidáme trochu mouky. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky. Přikryjeme ho utěrkou a necháme pořádně nakynout. Máme-li pekárnu, dáme suroviny do ní a zapneme program Příprava těsta. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozkrojíme na poloviny. Každou část znovu propracujeme a vytvoříme z ní kulatý bochánek. Oba položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme 20 - 30 minut kynout. Potřeme je žloutkem rozmíchaným se lžící mléka, nahoře nůžkama nastříhneme křížek a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 40 minut. Pokud povrch mazanců rychle hnědne, přikryjeme je alobalem.