ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 195 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 195 Kč
skladem
Naše cena 29 Kč
skladem

ANKETA

Líbí se vám nová služba zásilkovna, která vám umožňuje zasílání objednávek levněji?

Ano a jsem rád/a 39% Ne, službu neznám 14% Neznám, ale vyzkouším 23% Pošta je pošta 25%

KONTAKT

Lukáš Slezák
Luční 993
Ostrožská Nová Ves
tel: +420 773 609 508
napište nám

RECEPTY » Vepřové maso
VEPŘOVÉ MEDAILONKY Z PANENKY

Ingredience:

8-12 vepřových medailonků, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 40 g másla, 1 cibule, 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 6 lžic medu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, chilli podle chuti

Postup přípravy:

Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky (medailonky) silné 3-4 cm. Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo. Když se máslo rozpustí, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme ořechy, med, citronovou šťávu, petrželku a případně chilli. Vrátíme do pánve medailonky a vše společně krátce prohřejeme. Příloha: rýže, kuskus

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ČESNEKOVÉ KAPSY

Ingredience:

4 plátky vepřového masa, česnek, majoránka, anglická slanina, Hermelín nebo Niva, sůl, pepř, cibule, olej

Postup příprava:

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel, dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.

Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Šťávu můžeme dochutit solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s bramborami nebo rýží.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

VEPŘOVÁ KRKOVIČKA SE SLANINOU

Ingredience:

Plátky krkovice podle počtu strávníků, na každou krkovici jedna menší cibule, dionská, nebo jiná ostřejší hořčice, plátky anglické, na každý kousek aspoň 3 plátky, sůl, pepř.

Postup přípravy:

Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček, nebo Váhalova slanina. Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-50 minut, pak alobal otevřeme a ještě chvíli pečeme buď horkým vzduchem, nebo grilem, aby maso dostalo řůžovou barvu. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Ingredience:

4 plátky vepřového masa, 4 vejce, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, tatarská omáčka, pepř, sůl

Postup přípravy:

Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku po obou stranách. Naskládáme do vymazaného pekáče, na každou porci dáme plátek šunky a kopeček smaženice z vajec. Zakryjeme plátkem sýra a na vršek dáme lžíci tatarské omáčky. Zapékáme, až tatarská omáčka dosáhne světlehnědé barvy.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ŘÍZKY V JOGURTU

Ingredience:

2 vejce, 2 bílé jogurty, česnek, polévková lžíce solamilu, plnotučná hořčice sůl, pepř, vepřové maso-kýta

Postup přípravy:

Směs na řízky pořádně rozmíchám a maso do směsi naložím, nejlépe přes noc. Na druhý den maso vyjmu ze směsi, obalím ve strouhance a dám smažit jako klasické řízky.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

4Mfj7NHmB
HOFmLFNImF
07.08.2013 18:48
VEPŘOVÉ V ALOBALU

Ingredience:

brmabory, 6 plátků vepřového masa, 15dkg anglické slaniny, 2 cibule, 3 strožky česneku, mletý pepř, sůl, 3 ks zelené papriky, olej

Postup přípravy:

Do pekáče dáme alobal, vystříkáme olejem ve spreji a přidáme max.kapku klasického oleje, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek nakrájíme na plátky.

Alobal poklademe polovinou brambor, osolíme, na ně dáme polovinu anglické slaniny, cibuli, papriku a česnek. Pak rozložíme maso. Opět dáme zbytek anglické slaniny, cibule, papriky a česnek. Nakonec poklademe brambory, které osolíme. Přikryjeme alobalem a pečeme 2 hodiny.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ