DOPRAVA ZDARMA

při nákupu nad 2000 Kč

a platbě předem

 


ZÁKAZNICKÝ SERVIS

Potřebujete poradit?

Neváhejte nás kontaktovat

na telefonním čísle

+ 420 773 609 508

 

 

 

 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Líbí se vám nová služba zásilkovna, která vám umožňuje zasílání objednávek levněji?

Ano a jsem rád/a Ano a jsem rád/a 39% Ne, službu neznám Ne, službu neznám 14% Neznám, ale vyzkouším Neznám, ale vyzkouším 23% Pošta je pošta Pošta je pošta 25%

KONTAKT

Lukáš Slezák
Luční 993
Ostrožská Nová Ves
tel: +420 773 609 508
napište nám

RECEPTY » Vepřové maso
VEPŘOVÉ MEDAILONKY Z PANENKY

Ingredience:

8-12 vepřových medailonků, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 40 g másla, 1 cibule, 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 6 lžic medu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, chilli podle chuti

Postup přípravy:

Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky (medailonky) silné 3-4 cm. Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo. Když se máslo rozpustí, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme ořechy, med, citronovou šťávu, petrželku a případně chilli. Vrátíme do pánve medailonky a vše společně krátce prohřejeme. Příloha: rýže, kuskus

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ČESNEKOVÉ KAPSY

Ingredience:

4 plátky vepřového masa, česnek, majoránka, anglická slanina, Hermelín nebo Niva, sůl, pepř, cibule, olej

Postup příprava:

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel, dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.

Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Šťávu můžeme dochutit solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s bramborami nebo rýží.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

VEPŘOVÁ KRKOVIČKA SE SLANINOU

Ingredience:

Plátky krkovice podle počtu strávníků, na každou krkovici jedna menší cibule, dionská, nebo jiná ostřejší hořčice, plátky anglické, na každý kousek aspoň 3 plátky, sůl, pepř.

Postup přípravy:

Krkovici nenaklepáváme, osolíme, opepříme a hodně z obou stran potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme jednu menší, na kolečka nakrájenou cibuli a plátky anglické, může být i uzený bůček, nebo Váhalova slanina. Pevně zabalíme do alobalu, aby nám nevytékala šťáva a dusíme v něm asi 45-50 minut, pak alobal otevřeme a ještě chvíli pečeme buď horkým vzduchem, nebo grilem, aby maso dostalo řůžovou barvu. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Ingredience:

4 plátky vepřového masa, 4 vejce, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, tatarská omáčka, pepř, sůl

Postup přípravy:

Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku po obou stranách. Naskládáme do vymazaného pekáče, na každou porci dáme plátek šunky a kopeček smaženice z vajec. Zakryjeme plátkem sýra a na vršek dáme lžíci tatarské omáčky. Zapékáme, až tatarská omáčka dosáhne světlehnědé barvy.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

ŘÍZKY V JOGURTU

Ingredience:

2 vejce, 2 bílé jogurty, česnek, polévková lžíce solamilu, plnotučná hořčice sůl, pepř, vepřové maso-kýta

Postup přípravy:

Směs na řízky pořádně rozmíchám a maso do směsi naložím, nejlépe přes noc. Na druhý den maso vyjmu ze směsi, obalím ve strouhance a dám smažit jako klasické řízky.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

img4Mfj7NHmB imgHOFmLFNImF img07.08.2013 18:48
VEPŘOVÉ V ALOBALU

Ingredience:

brmabory, 6 plátků vepřového masa, 15dkg anglické slaniny, 2 cibule, 3 strožky česneku, mletý pepř, sůl, 3 ks zelené papriky, olej

Postup přípravy:

Do pekáče dáme alobal, vystříkáme olejem ve spreji a přidáme max.kapku klasického oleje, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek nakrájíme na plátky.

Alobal poklademe polovinou brambor, osolíme, na ně dáme polovinu anglické slaniny, cibuli, papriku a česnek. Pak rozložíme maso. Opět dáme zbytek anglické slaniny, cibule, papriky a česnek. Nakonec poklademe brambory, které osolíme. Přikryjeme alobalem a pečeme 2 hodiny.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ