DOPRAVA ZDARMA

při nákupu nad 2000 Kč

a platbě předem

 


ZÁKAZNICKÝ SERVIS

Potřebujete poradit?

Neváhejte nás kontaktovat

na telefonním čísle

+ 420 773 609 508

 

 

 

 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Líbí se vám nová služba zásilkovna, která vám umožňuje zasílání objednávek levněji?

Ano a jsem rád/a Ano a jsem rád/a 39% Ne, službu neznám Ne, službu neznám 14% Neznám, ale vyzkouším Neznám, ale vyzkouším 23% Pošta je pošta Pošta je pošta 25%

KONTAKT

Lukáš Slezák
Luční 993
Ostrožská Nová Ves
tel: +420 773 609 508
napište nám

RECEPTY » Zeleninové pokrmy
MRKVOVÉ PYRÉ V ASPIKU

Ingredience: (cca 4 porce)

750 g mrkve, 250 g salátu polníčku nebo hlávkového salátu, 9 g plátků bílé želatiny (6 plátků), 2 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 2 lžíce sójového oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1/4 l čiré polévky z kostky, 1 ks menší cibule, čerstvě namletý bílý pepř, šťáva z 1 ks citrónu, voda, sůl

Postup přípravy:

1. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi do zlatohněda, smícháme je s olejem a zatím dáme stranou    2. Želatinu namočíme do studené vody, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno   3. Očistíme a omyjeme mrkev, 4 ks malé mrkvičky i s kouskem natě si necháme na ozdobení, dalších 500 g mrkve nakrájíme na plátky, další 2 až 3 ks ponecháme v celku    4. Na dobře rozehřátém oleji v hrnci osmažíme cibuli, až zesklovatí, přidáme na plátky nakrájenou mrkev, krátce ji orestujeme a pak podlijeme polévkou, přidáme 2 až 3 ks celé mrkve a obojí dusíme 10-15 minut pod poklicí   5. Mrkve v celku vytáhneme a zbytek v polévce rozšleháme, tyčovým ponorným mixérem, na pyré. 6.Vymačkanou želatinu rozpustíme v horké mrkvové kaši, osolíme a okořeníme pepřem  7.Podlouhlou formu o obsahu 3/4 l naplníme do poloviny mrkvovou kaší a dáme na 30 minut do ledničky ztuhnout.   8. V této fázi do středu aspiku položíme celé mrkve, pokryjeme je zbytkem pyré a necháme v lednici zhruba 5-6 hodin tuhnout.    9. Očištěný a opraný salát na ozdobu necháme okapat.   10. Zálivku si připravíme smícháním citronové šťávy a sójové omáčky, kterou ještě osolíme a okořeníme pepřem, nakonec zašleháme olej smíchaný se sezamovými semínky.   11. Formu ponoříme krátce do teplé vody a vyklopíme, aspik nakrájíme na plátky.   12. Plátky aspiku servírujeme ozdobené salátem a polité sezamovou zálivkou.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ