DOPRAVA ZDARMA

při nákupu nad 2000 Kč

a platbě předem

 


ZÁKAZNICKÝ SERVIS

Potřebujete poradit?

Neváhejte nás kontaktovat

na telefonním čísle

+ 420 773 609 508

 

 

 

 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Líbí se vám nová služba zásilkovna, která vám umožňuje zasílání objednávek levněji?

Ano a jsem rád/a Ano a jsem rád/a 39% Ne, službu neznám Ne, službu neznám 14% Neznám, ale vyzkouším Neznám, ale vyzkouším 23% Pošta je pošta Pošta je pošta 25%

KONTAKT

Lukáš Slezák
Luční 993
Ostrožská Nová Ves
tel: +420 773 609 508
napište nám

RECEPTY » Moučníky
BÁBOVKA ZA 3 MINUTY

Ingredience:

4 lžíce hladké mouky
půl lžičky prášku do pečiva
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce granka
1 vejce
3 lžíce oleje
3 lžíce mléka

Hrnek vystříkáme olejem ve spreji, není třeba již vysypávat moukou nebo vymazávat máslem. Všechny ingredience společně zamícháme v misce a vytvoříme z nich těsto. Těsto z misky do něj poté nalijeme.

Hrnek s těstem vložíme do mikrovlnné trouby na 3,5 minuty na maximální stupeň(600-700W) a bábovka je hotová!

 

JABLEČNÝ KOLÁČ S PŘÍCHUTÍ BORŮVEK (Tarte Tatin)

Ingredience:

1 balení listového těsta, 4-6 jablek, 1 sklenice borůvek, 2 lžíce cukru, celá skořice, máslo

Postup přípravy:

Na másle podusíme borůvky, poté je rozmačkáme. V teflonové formě na koláč ohřejeme máslo s cukrem a špetkou nastrouhané skořice, a jakmile vznikne karamel, naskládáme na něj čtvrtky oloupaných jablek. Chvilku podusíme a přidáme džem z borůvek. Koláč přikryjeme rozváleným listovým těstem, propícháme vidličkou, aby se těsto nezvedlo a pečeme v předehřáté troubě na 180° 20 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho vyklopíme z formy.

Místo borůvek lze použít jakékoliv ovoce dle vaší chuti. Originální recept je z příchutí fíků.

Videoprezentace originálního receptu najdete zde

Tarte tatin s příchutí borůvek

 

OVOCNÝ KOLÁČ S ŽELATINOU

Ingredience:

5 vajec, 180g cukr krystal, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky (smetafix),  2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, ovoce (jahody, broskve…) 2 sáčky dortové želatiny

Postup přípravy:

Vejce s cukrem ušleháme, poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vystříkaný plech EASY COOK. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi 15 – 20 minut. Na polevu si ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysané smetany a vanilkový cukr. Po upečení necháme schládnout a rovnoměrně potřeme polevu po celé ploše. Na polevu naskládáme ovoce dle chuti a fantazie. Uvaříme si dortovou želatinu dle návodu. Poté polijeme ovoce a dáme vychladnout do lednice.

JABLKOVÝ KOLÁČ

Ingredience:

Těsto: 200g hladké mouky, 100g cukru, 80g másla, 1 kypřící prášek, 1 vejce

Náplň: 5-6 jablek, 2  zakysané smetany 15% , 1 smetana 30% , 1 vanilkový puding, 100g cukru, 1 vejce

Postup přípravy:

Mouku, cukr, rozpuštěné máslo, kypřící prášek a vejce vložíme do mísy a vytvoříme těsto. Vystříkáme dortovou formu slunečnicovým olejem EASY COOK. Rozválené těsto vložíme do formy. Těsto vytvarujeme i do stran formy. Poté vložíme odjádřená, okrájená a na plátky nakrájená jablka. Na náplň smícháme zakysané smetany, vanilkový puding, smetanu, cukr a vejce. Promícháme a nalijeme do formy. V předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů 45 minut.

Jablečný koláč

 

KAKAOVÝ KOLÁČ S MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Ingredience:

Těsto: 200g polohrubé mouky, 100g moučkového cukru, 150ml mléka, 1dcl oleje, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa

Krém: 250 ml smetany na šlehání, 1 mandarinkový kompot, 1 vanilkový puding, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy:

Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vystříkané kulaté dortové formy.Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 15 minut. Poté necháme vychladnout a ozdobíme mandarinkovým krémem. Krém připravíme tak, že do mísy nalijeme smetanu, přilijeme kompot i se šťávou, přisypeme puding bez vaření a ztužovač šlehačky. Směs vyšleháme v mixéru.Ozdobíme čokoládovým sypáním.

Kakaový labužník

 

SLADKÁ RADOST

Ingredience:

250g hladké mouky, 250g měkkého tvarohu, 200g cukr(krupice), 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 panák rumu(dle chuti), 2 vejce, olej na smažení, moučkový cukr

Postup přípravy:

Mouku, tvaroh, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, rum a vejce umícháme ručním šlehačem a vytvoříme těsto. Pomocí 2 lžiček vytvoříme kuličky – těsto bude lepkavé, proto doporučujeme lžíce stříknout slunečnicovým olejem EASY COOK. Kuličky vložíme do hrnce s olejem a smažíme do zlatova. Poté vyjmem, osušíme ubrouskem a posypeme moučkovým cukrem.

Sladká radost

 

OLEJOVÁ BÁBOVKA

Ingredience:

200g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, kakao, 4 vejce, 250ml oleje, 250ml vody nebo mléka, na vymazání formy slunečnicový olej Easy cook.

Postup přípravy:

Všechny ingredience dáme do mísy a řádně vyšleháme. Formu vystříkáme slunečnicovým olejem a nalijeme asi  1/2  těsta. Do zbylého těsta přimícháme kakao a přidáme do formy.V předehřáté troubě pečeme na 170 stupňů  přibližně 30-40 minut. Díky Easy cooku se bábovka krásně vyklopí a nepřichytí.

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

JAHODOVÝ ŘEZ

Ingredience:

1 hrnek cukru krystal nebo moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, cirtonová kůra.

Krém: 1 jahodový pudink, 1 máslo, 15dkg mletého cukru, jahody

Postup přípravy:

Ušleháme vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem, po té se do těsta přidají ostatní přísady a vše se smíchá dohromady a naleje se na vystříkaný plech. Po použité oleje ve spreji není třeba již plech vymazávat či vysypávat moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.

Vymačkáme si šťávu z jahod (můžou být mražené, čerství nebo kompot), jahody rozmačkáme a doplníme do 3 dcl voudou. Nalejeme do kastrolku, osladíme a přidáme 1 jahodový pudink a uvaříme. Necháme schládnout.

Mezi tím si ušleháme 1 máslo s 15 dkg mletého cukru a do krému poté pomalu přidáváme uvařený schládlý jahodový pudink. Krém natřeme na schládlou buchtu a možno i polét čokoládou.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

STŘECHA BEBE

Ingredience:

1 balení BEBE světlé, 1 balení BEBE tmavé, 15dkg cukr moučka, 20dkg másla, 500g tvarohu, 2 banány, rum.

Postup přípravy:

Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh a kapku rumu. Na alobal si naskládáme 3 řady po 7 sušenkách BEBE jako šachovnici. Natřeme půlkou krému, opět skládáme další vrstvu sušenek a nahoru natřeme zbytek krému. Doprostřed dáme 2 banány. Po té překlopíme a uděláme střechu. Dáme tuhnout do ledničky. Na druhý den polejeme čokoládou.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

RYCHLÝ KOLÁČ

Ingredience:

2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 2 vajíčka, 1/2 hrnku oleje, trochu kakaa

Postup přípravy:

Vše řádně zamícháme a nalejeme do olejem vystříkané dortové formy. Pečeme asi na 200°C po dobu 40 minut.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

DOBROTKA Z LISTKOVÉHO TĚSTA

Ingredience:

1 listkové těsto

Náplň:

1/2 l mléka, 2 tvarohy, 4 žloutky, 18 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 1 dcl oleje

Poleva-sníh:

4 bílky, 4 lžičky cukru krystal

Postup přípravy:

Listkové těsto rozválíme a položíme na olejem vystříkaný plech, lehce propicháme vidličkou.

Ušleháme ingredience na náplň, vylijeme na těsto (je dost řídké), dáme péct asi na 20-25 minut. Před dopečením dáme nahoru sníh (ušleháme 4 bílky a 4 lžičky krystalu). Na povrchu nám to vytvoří krystalky, dopečeme do zlatova.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

Ingredience:

25 dkg hrubé mouky, 25 dkg cukru, 1/4 l vařícího mléka, 1/2 prášku do pečiva, 8 dkg rozpuštěného másla, 3 žloutky, 3 bílky.

Postup přípravy:

Vše důkladně promícháme a dáme péct na olejeme vystříkaný plech.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

SODOVKOVÝ KOLÁČ

Ingredience:

3 vejce, 30dkg mletého cukru, 10 polévkových lžic oleje - umíchat dohromady

přidáme 1 prášek do pečiva, 40 dkg polohrubé mouky, 1 sodovku

Poleva:

kakao, cukr máslo, rum

Postup přípravy:

Těsto nalijeme na olejem vymaštěný plech a dáme péct. Po upečení potřeme ušlehanou polevou.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

OŽRALÝ FRANTA

Ingredience:

22 dkg tuku (hera, máslo), 22 dkg cukru, 6 vajec, 12 dkg hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa.

Náplň:

20 dkg cukru, 30 dkg ořechů, 10 dkg rozinek, 1 dcl rumu ( lépe 1 a 1/2 ).

Zpracujeme vše dohromady, náplň dáme na upečený piškot, který jsme potřeli marmeládou a polejeme čokoládou.

Postup přípravy:

Cukr, tuk, žloutky utřeme, pak přidáme sníh, mouku, kakao, prášek do pečiva. Těsto vylijeme na olejem vystříkaný plech a pečeme.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

JABLEČNÁ BUCHTA

Ingredience:

35 dkg krystalu, 2 celé vejce, 1/4 l mléka, 35 dkg polohrubé mouky, 1,5 prášku do pečiva, 35 dkg nastrouhaných jablek, 2 lžíce kakaa, 9 lžic oleje

Postup přípravy:

Vše smícháme dohromady, dáme péct na olejem vystříkaný plech do rozehřáté trouby. Pečeme pozvolna.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

JEMNÝ MAZANEC

Ingredience:

250 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 120 g másla nebo hery, 120 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 30 g kvasnic, špetka soli, rozinky, 1 žloutek a 1 lžíce mléka na potření

Postup přípravy:

Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme žloutky, rozpuštěný tuk, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Je-li řídké, přidáme trochu mouky. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky. Přikryjeme ho utěrkou a necháme pořádně nakynout. Máme-li pekárnu, dáme suroviny do ní a zapneme program Příprava těsta. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozkrojíme na poloviny. Každou část znovu propracujeme a vytvoříme z ní kulatý bochánek. Oba položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme 20 - 30 minut kynout. Potřeme je žloutkem rozmíchaným se lžící mléka, nahoře nůžkama nastříhneme křížek a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 40 minut. Pokud povrch mazanců rychle hnědne, přikryjeme je alobalem.